03 augusti 2021

GetriX.sE

Min egen lilla värld

Ambulansen

20180915: Ambulansen såldes för ett par månader sedan då tiden helt enkelt inte fanns längre för att pilla med den…  Det kommer så mycket annat imellan när man har hus och jobbar som jag gör… Men det kommer nog något roligt projekt i framtiden kanske.

20170214: Tja…  uppdaterar inte speciellt mycket nuförtiden då pengarna har fått gå till saker som ska göras i huset….  Funderar lite på om man kanske skulle sälja bilen.. Har dom senaste åren lagt ner närmre 50k på bilen och nästan inte en enda krona av det har gått till insidan… bromsar,däck, kylare, kardan osv osv….  listan kan göras LÅÅÅÅNG!!…  Hade varit trevligt om man kunde fått bilen färdig så man kan köra lite med den istället….   inte så kul att ha den parkerad jämt och ständigt…  Ska försöka sticka iväg och köpa ett nytt batteri till den när lönen kommer nästa gång. och ha röjjt ur garaget så man kan svetsa upp innerskärmen på den och få den besiktigad… Då kanske man får något vettigt bud på den.

Hittade en bild på den hur den såg ut när den gick på Mantorp raceways.

psf127

ska man kanske göra så den ser ut så igen utan ambulans texten då…  hmmmm  undra om tv vill hyra in en ambulans lookalike till nått….

20160203: Liten uppdatering för ambulansen då…  bilen är på verkstad och ska få släckt lite 2:or. Eftersom jag inte vill stå ute i regnet så blir det till att slanta för att få bilen i rullande skick igen. Det som är gjort på bilen nu är byte av hjullager höger bak samt 2 stag till bakaxeln och bromsskölden blir bytt med eftersom handbromsen sitter i den med. Kylaren är bytt till en ny som inte läcker. Kvar att göra troligen nästa månad blir svetsa upp höger fram…  och byta höger framskärm samt kofångaren fram.

20140530:Började med att jag skulle dra en strömkabel… slutade 4h senare med att jag rensat ut en hel del av den gamla ambulans elen som fanns fram i bilen.. Har fortfarande inte fått in kablen…  men men  helgen är lång eller nått…
imageimage
20140525: Bilen är hemma igen…  2v på verkstad och en luftmassemängd mätare senare går bilen som en pärla igen. Monterat på bilen sedan senast är ett par blixtfyrar från biltema och lite led strobosar

Så nu ska vi bara åka in till besiktningen en vända igen och göra en efterkontroll på bilen.

20140508: Bulan fick åka till Mercedes doktorn efter lite kassa värden på hc co halter vid besiktning… sen gick den som en potta skit på tomgång… hoppas på att det kanske blir hyffsat billigt… Men det är troligen ingen risk…

20140203: Då ska vi ta och plocka ner reservdelsmotorn som jag köpte till mercan. Ska plocka över spjällhuset. Det som sitter där nu är inte ok. Senare denna eller nästa vecka så ska jag försöka blåsa ner till bilprovningen en vända med och se hur det går för pärlan. Får la en ”arbetsorder” som vanligt…

20131110: Ambulansen är nu ihopmonterad igen…  onödigt att den ska ligga i delar över vintern…  måste ju ändå jaga fatt på delar till motorn så den går som den ska igen. Ska varmköra den senare idag, så fort batteriet är laddat så man kan starta den bara..=)

20130929: Har inte varit för flitig att uppdatera denna biten…  Vi gör en stor uppdatering nu då…

Vita blinkers fram är monterade. Har hittat styrboxen för mina RGB-leds. Dom ska jag försöka montera dit vid tillfälle.

Fått nys om en skrot i Enköping som tydligen har 2-4 ambulanser ståendes…  =)  sweet…  försöka komma dit och leta lite delar kanske Dom kanske har rutor till sidorna så man kan få riktiga fönster runt om.

Dom ringer på Måndag och förhoppningsvis så har dom ett trottelhus som är helt så man slipper betala 2200:- för ett nytt… finns ju roligare saker att lägga pengarna på.

Måste byta multispaken med….  vindrutetorkaren fick spel häromdagen…  visade sig att den är såpass sliten innuti att den ”kör igång” lite när den själv vill….  har en liggandes…  den ska bara dit….=(

Har även monterat tillbaka strobbarna fram på bulan….  och skaffat gula led strobbar som ska sitta på den med..  Alltid retar det nån…=P

20130924: Då ska vi se…  förra veckan så monterades det nya bromsbackar bak till handbromsen och fixade lite med det….  och på fredagen var den inne på Hedin bil i Anderstorp för att avläsa felkoderna på motorn…

fel 1: glapp till tempgivaren…   den visade  minus 80 till plus 120 eller vad han nu sa….  förklarar ju varför bilen har varit svårstartad…

fel2: spjällhuset/trottelhuset givarn där som ska indikera hur mycket man gasar….  den är tydligen kass den med… så då får man jaga fatt på en sådan med…

20130818: Idag så slog mätarn över till 50.000 mil…=)

20130602: Idag så total tömde jag bilen invändigt…  och tog lite fler bilder…

2013-05-04 20.52.56 2013-05-05 14.18.50 20130602_142019 20130602_142035 20130602_142052 20130602_142102 20130602_142115 20130602_142141

20130525: Bytt bakdäcken på bulan…  sitter nu nya MS friktionsdäck…  så då klarar man nästa vinter med..=)  Börjat med toningen av rutorna med…  och snart kanske jag har tillräckligt med stålar så man kan lämna in den för att laga rosten vid innerskärmen fram på bilen. Så slipper man höra det på bilprovningen. Det är ju liksom det enda dom gnäller om.  Bytte även batteriet i den för ett par dar sedan. Det gamla batteriet tyckte inte längre att det behövdes.

20130330: Bytt termostat och nipplen till kylar slangen…  och även en av ”dörr” brytarna till bakluckan….  så nu tänds innerbelysningen som den ska igen….=)
Extra batteriet som bara har stått…  har hamnat på laddning nu…  det ska i bilen nu…  dubbla batterier i denna bilen är nog ingen dum ide….=)

20130207: Olja, oljefilter och luftfilter bytt idag…=)   extraljusena inkopplade och klara…  Dom på taket är urkopplade för tillfället….  får se hur bra ljus det blev med dom 2 stora i fronten…=) Kanske räcker med dom…  om inte så kan jag ju alltid koppla in dom på taket igen.  Nästa grej att byta blir nog tändstiften. Dom har garanterat sett bättre dagar.

20130201: Idag så monterade jag dit fästplåten för extraljusena som jag skaffade för ett tag sedan, Så nu sitter det 2 stora extraljus i fronten på bilen med…   nu så ska allt bara kopplas ihop också..=)
image

20130113: Ambulansen är nu efterkontrollerad hos bilprovningen… blankt papper på det tack vare Mekonomen i gislaved. Bytat på den såhär långt är ljuddämparen bak, bärarm höger fram (spindelleden var integrerad med den) och hjullager höger bak.
Har tidigare monterat den nyrenoverade 120amps generatorn.
Så fort det blir varmare ute så ska batteri nummer 2 i och stereo prylarna… samt att det sista med golvet ska rensas ur och sen ska det byggas färdigt.
20121020: Lamporna på ambulansen

20120830: Ett jävla rännande med på och avställningar…  nu är den iaf påställd igen pga att jettan blev påkörd…=(  så nu får den gå ett tag till iaf tills vi vet vad försäkrings bolaget säger om jettan…

 

20120801: Bulan är åter tagen ur trafik…  denna gången så blir det över vintern…  lite saker som ska ordnas med…  och lite svetsjobb på den också…  och få iordning på framvagnen är nog prio ett nu…  vill inte ha det där knarrande ljudet när man är ute och kör…  är iallafall lokaliserat till spindelleden på högersida…  så den ska bytas..=)

Kommer att komma med fler uppdateringar och mer bilder inom kort…  ska försöka få så mycket gjort som ”sommaren” till låter  eller iaf det som är kvar av den.

20120622: Ambulansen är åter i trafik…=) yay! Har bytat hjullager och även börjat gräva ur inredningen därbak.

den äckliga golvmattan i plast ska ut ur bilen…  och sen ska jag se hur dom gjort med golvet…  ska bli intressant att se hur man på ett någorlunda enkelt sätt kan ordna så att golvet blir plant. och efter det så kan man ju lägga in den nya fina mattan som jag har ståendes =)

20120525:Idag så startades ambulansen upp igen… dax att börja göra saker… imorgon ska den tömmas och skiten bak i den ska till tippen… och sen blir det till att börja riva lite… och se vad som finns under golvet… sen ska vår reservdels jetta skrotas ner med… blir en lång helg….

20120402: Nu så ska här börja hända saker… i helgen så ställdes ambulansen av… Måste börja ta tag i sakerna som behöver åtgärdas. Höger innerskärm ska svetsas upp… Och jag måste även byta hjullagerna fram. Plast golvet som ligger bak i hela ambulansen ska rivas väck och golvet ska bli plant därbak.. Håller även på och försöker jaga fatt i ett baksäte från en Mercedes kombi som är fällbart, Tanken är att när man fäller sätet så ska golvet vara plant hela vägen fram till väggen… så att man kan bädda ner och göra sovplats av det. =)

Så det är tänkt att bilen ska bli en mindre husbil.
Besiktnings gubben jag pratade med sa att jag kan regga den som Lastbil med bo inredning. Då ska man tydligen inte ha kraven på varken bälte bak eller krav på lastöglor.. de sistnämnda ska jag nog försöka gömma dit ett par st iaf… så man vid behov kan transportera saker.

Här kommer den lilla ”todo” listan:
svetsa höger innerskärm.
Byta ytterskärmen höger fram till en som inte är bulig.
**Byta hjullager fram.
Framvagns inställning
**Byta den gummi bussningen i framänden som ”knarrar” när man svänger
Slipa ner på dom ställena där det finns ytrost och sedan lacka om den.
Laga c-låset så att alla dörrarna låses/öppnas samtidigt… (så man slipper springa runt bilen varenda gång)
installera det nya billarmet.
rensa ur inredningen därbak och bygga ny.

20110912 Införskaffades det en st Mercedes e280 -93:a Ambulans.

http://galleri.getrix.se/#33

Den har tidigare varit i Manntorps parks raceways ägo..=) och där hade den gått som event ambulans..=)

Saker som jag har fixat med sedan Jag skaffade den är….

Bytt Kardanaxel.
Bytt stödlager på kardanaxlen samt gummiupphägningen till den samma!
Renoverat Generatorn… då diodbryggan hade gått på den!
Lagat Kupefläkten då den hade slutat att fungera…=(
Monterat ett säte därbak så Barnen har nånstans att sitta.
Börjat montera ur ”ambulans” elen… så som resterna av komradio systemet mm… blixtljus resterna mm..
Satt dit ny takantenn till radion… ska bara dra kabeln resten av vägen fram till stereon..=)
Slängt iväg den gamla antika bandaren till förmån för en med cd-spelare på…!

Monterat dit backljusen då dom hade plockat bort dom som satt där orginal… puckon..! (ska man klippa en kabel så kan man ju klippa en bit ut så det finns en möjlighet att skarva på kablen…!

Satt täckbrickor på ett par hål i taket där det tidigare varit kablar till takramper… (ett par kablar kvar att dra in i bilen och sortera bort..=P )

Saker som är kvar att göra…
fixa kylsystemet på bilen… döda vattenläckan..! skaffa nytt expansionskärl.
Dra in den sista elen som är upstucken igenom taket… och täcka hålen!
laga lite rost som finns höger fram!
Rensa ambulans el!
Byta framrutan och täta alla hål som är där det har varit saker på taket.
Sätta dit ett par feta extraljus på taket..=)

20111217: Idag har vi varit iväg på http://returbilen.se Där ordnade vi ett par nya framlyktor… Då dom har kapat och haft sig i orginal lamporna för att få dit blåljusen… och jag vill inte ha blåljus på min bil… så det blir till att byta..=/

20110917:igår så var vi på Rickards jobb och ordnade lite saker med ambulansen..=) Vi släckte lite 2:or och monterade in ett säte bak så man kan ha 3 passagerare. Blev bra som bara den.
Blinkers fram blev monterad med. Vi hittade en på Walters bildelar i Falkenberg.
Begagnat är minst lika trevligt som nytt. Får se hur det går med bromsarna, Dom klossarna som jag köpte på Biltema passade inte. Mina bromsbelägg är nästan dubbelt så stora och med slitagevarnare.
Kollade runt lite på priset på sådana klossar…..=( och det billigaste stället skulle ha 729:- för bara klossarna fram… Så Eu scooter säljes ASAP! 😉 (scootern såld btw)

20110912:

Då har man gått och skaffat sig ett litet objekt i form utav en mercedes e280 ambulans 🙂
Den gick nästan igenom besiktningen, fick nerslag på bromsarna fram. Både belägg och bromsrör var dåliga. Och sen fick jag på ett trasigt halvljus och på en trasig blinkers.

Share

Lämna ett svar

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.